Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - افرادي که کره شمالي را در وقوع بحران اخير ميان اين کشور و آمريکا مقصر مي‌دانند از دليل تلاش پيونگ‌يانگ براي دست‌يابي به سلاح‌هاي هسته‌اي و سابقه جنايت‌هاي واشينگتن در اين کشور آسيايي بي‌خبر هستند.

سرويس جهان مشرق - تنش‌ها ميان آمريکا و کره شمالي ابعاد خطرناکي پيدا کرده است و بسياري از کارشناسان بين‌المللي، آمريکا و به طور خاص ترامپ و «جيمز متيس» وزير دفاع او را عامل بحراني شدن وضعيت ميان دو کشور مي‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طي روزهاي گذشته و به بهانه دست‌يابي کره شمالي به فناوري توليد کلاهک‌هاي هسته‌اي با قابليت سوار شدن روي موشک‌هاي قاره‌پيما[1]، ترامپ انواع تهديدهايي را نثار کيم جونگ‌اون کرده است که نکات قابل‌توجهي در آن‌ها وجود دارد. سؤالي که ممکن است در اين‌جا مطرح شود اين است که در اين بحران کهنه بين‌المللي حق با آمريکاست يا کره شمالي.
کيم جونگ‌اون يا دونالد ترامپ؛ آيا تقابل اين دو بالأخره اولين جنگ هسته‌اي تاريخ را رقم خواهد زد؟

آتش خشمي که از سال 1999 روشن است
رئيس‌جمهور آمريکا روز چهارشنبه (18 مرداد) در صفحه توئيتر خود در حالي با افتخار، از «بازسازي و مدرنيزه کردن زرادخانه هسته‌اي[2]» کشورش نوشت که اتفاقاً همه مشکلات آمريکا با کره شمالي بر سر برخورداري اين کشور از زرادخانه هسته‌اي است. به علاوه، ترامپ اين توئيت را يک روز بعد از آن نوشت که کره شمالي را به خاطر آن‌چه «تهديد عليه آمريکا» مي‌داند، به «آتش و خشمي که جهان تا کنون به خود نديده[3]» تهديد کرده بود.
يکي از نکاتي که کارشناسان آمريکايي در تحليل صحبت‌هاي ترامپ به آن اشاره کرده‌اند، «ناتواني او در استفاده از زبان انگليسي با کم‌ترين ميزان از دقت يا ظرافت» است[4]. «سياست» به يک معنا ناظر بر استفاده هوشمندانه از زبان است. طبق اصول بنيادين سياست و ديپلماسي، «زماني که يک مقام سياسي حرفي را به صورت علني بيان مي‌کند، بايد اين کار را به گونه‌اي انجام دهد که مخاطبان مختلف آن بتوانند برداشت‌هاي «متفاوت» و در عين حال «مقتضي» را از آن داشته باشند.»
اين در حالي است که به اعتقاد کارشناسان وقتي ترامپ از «آتش و خشم» صحبت مي‌کند، برداشتي غير از حمله هسته‌اي به کره شمالي از آن محتمل نيست و چنين تهديدي، اگر حتي خيال متحدان آمريکا در منطقه مانند کره جنوبي و ژاپن را راحت کند، مطمئناً در درون خود آمريکا مردم را وحشت‌زده مي‌کند. اين استفاده ناشيانه از «زبان سياسي» نه تنها نشان مي‌دهد ترامپ تجربه سياسي کافي را ندارد، بلکه ثابت مي‌کند اميدها درباره تأثير مثبت افرادي مانند «جان کلي» رئيس ستاد کارکنان کاخ سفيد، «هربرت مک‌مستر» مشاور امنيت ملي ترامپ و «جيمز متيس» وزير دفاع دولت جديد که تصور مي‌شد بتوانند مواضع رئيس‌جمهور آمريکا را منطقي‌تر کنند، اکنون بر باد رفته است.
مرورگر شما از ويدئو پشتيباني نمي‌کند.
فايل آن‌را از اينجا دانلود کنيد: video/mp4
تهديد «آتش و خشم» ترامپ عليه کره شمالي و پاسخ کيم جونگ‌اون


در عين حال بايد دانست که اين موضع ترامپ درباره کره شمالي يک‌شبه هم شکل نگرفته است. اخيراً فيلم يکي از مصاحبه‌هاي وي در سال 1999 منتشر شده که نشان مي‌دهد رئيس‌جمهور کنوني آمريکا دست‌کم از 18 سال پيش به استفاده از زور يا دست‌کم تهديد به استفاده از زور عليه کره شمالي اعتقاد داشته است[5]. دونالد ترامپ در اين مصاحبه با شبکه ان‌بي‌سي آمريکا توضيح مي‌دهد که براي حل مشکلات با پيونگ‌يانگ آماده است تا دست به حمله پيش‌دستانه بزند، هرچند گزينه اولش مذاکره است.
ترامپ بر خلاف آن‌چه که به نظر مي‌رسد امروز به آن معتقد است، در اين مصاحبه بعد از آن‌که اشاعه سلاح‌هاي هسته‌اي را «بزرگ‌ترين مشکل در دنيا» توصيف مي‌کند، توضيح مي‌دهد: «ما با کشوري مواجه هستيم که [مقامات آن] به نوعي ديوانه هستند (البته اين افراد يک عده خنگ نيستند) و دارند سلاح‌هاي هسته‌اي مي‌سازند. اين افراد اين کار را به خاطر آن انجام نمي‌دهند که از ساختن سلاح هسته‌اي لذت مي‌برند، بلکه براي اين کارشان «دليل» دارند.»
در عين حال، به نظر مي‌رسد سرمايه‌دار سال 1999 و رئيس‌جمهور سال 2017 آمريکا طي اين سال‌ها هنوز نتوانسته درک کند چرا کره شمالي دست به ساخت کلاهک‌هاي هسته‌اي و موشک‌هايي مي‌زند که امروز مي‌توانند اين کلاهک‌ها را تا خاک آمريکا حمل کنند. وي در ادامه اين مصاحبه با همان کله‌شقي مشهوري که از او سراغ داريم، راه وادار کردن پيونگ‌يانگ به نشستن دور ميز مذاکره را آمادگي آمريکا به استفاده از نيروي نظامي معرفي مي‌کند و مي‌گويد: «من با مردم زيادي معامله مي‌کنم؛ اگر اين افراد متوجه بشوند که شما جدي هستيد، با شما مذاکره مي‌کنند و هرگز کار به جنگ کشيده نمي‌شود.»
مرورگر شما از ويدئو پشتيباني نمي‌کند.
فايل آن‌را از اينجا دانلود کنيد: video/mp4
صحبت‌هاي سال 1999 دونالد ترامپ درباره موضعش مقابل کره شمالي در صورت انتخاب به عنوان رئيس‌جمهور آمريکا

البته تهديدها عليه کره شمالي توسط کاخ سفيد ماه‌ها و بلکه سال‌هاست شدت گرفته و در دولت جديد آمريکا هم تنها ترامپ نيست که به اين تنش‌ها دامن مي‌زند. وزير دفاع آمريکا مشهور به «سگ ديوانه» (که چنان‌که گفته شد برخي اميدوار بودند «صداي منطق» در دولت جديد آمريکا باشد) نيز به تبعيت از رئيس‌جمهور اين کشور با زباني بسيار تند کره شمالي را تهديد کرد که مسيري که کيم جونگ‌اون در پيش گرفته منجر به «پايان رژيم اين کشور و نابودي مردمش[6]» خواهد شد.

چرا کره شمالي سلاح هسته‌اي مي‌سازد؟
عبارت «نابودي مردمش» در اظهارات جيمز «سگ ديوانه» متيس، اشاره‌اي آگاهانه يا ناخودآگاه به يک واقعيت تاريخي است که اتفاقاً مي‌تواند منطق پشت تلاش کره شمالي براي رساندن برد موشک‌هايش تا خاک آمريکا را هم توضيح دهد. نکته‌اي که بسياري از مردم از آن اطلاع ندارند اين است که کشوري که توسط دولت آمريکا عضوي از «محور شرارت» معرفي مي‌شود، طي «جنگ کره» بين سال‌هاي 1950 تا 1953، بر اثر بمباران‌هايي که آمريکا نقش اصلي را در آن‌ها ايفا مي‌کرد 30 درصد از جمعيت خود را از دست داد[7]. براي مقايسه خوب است بدانيد در جنگ جهاني دوم، آمريکا فقط 0/32 درصد، انگليس 0.94 درصد، فرانسه 1/35 درصد و چين 1/89 درصد از جمعيت خود را از دست دادند.
آمريکا در قبال کشتن 30 درصد از جمعيت کره شمالي نه تنها هيچ‌گاه حاضر به عذرخواهي از اين کشور نشده، بلکه طبق سياست هميشگي «محکوم کردن قربانيان جنگ‌هاي خود» با کمک هم‌پيمانانش کره شمالي را به انزواي سياسي کشانده و با تحريم‌هاي ناعادلانه مردم اين کشور را دچار فقر کرده است. در حالي که مساحت کره شمالي اندکي بزرگ‌تر از ايالت پنسيلوانيا و جمعيت اين کشور حدود يک‌بيستم از جمعيت آمريکاست، پيونگ‌يانگ توسط همه دولت‌هاي آمريکا به عنوان يکي از بزرگ‌ترين تهديدها در دنيا معرفي مي‌شود. کاخ سفيد با استفاده از توصيفاتي تکراري از قبيل «دولت سرکش»، «حامي دولتي تروريسم» و «تهديدي براي صلح جهاني»، واقعيت را معکوس کرده و کره شمالي را به عنوان تهديد و خود را تحت عنوان قرباني معرفي نموده است[8].
کيم جونگ‌اون (راست) و رهبران قبلي کره شمالي با دست‌يابي به توان بالاي نظامي توانسته‌اند بسياري از تهديدهاي آمريکا را خنثي کنند
با اين وجود، انگيزه کره شمالي از ساخت سلاح‌هاي هسته‌اي با توان هدف قرار دادن آمريکا، به هيچ عنوان تهاجم به اين کشور يا انتقام‌جويي از جنايات واشينگتن در جنگ کره نيست، بلکه صرفاً دست‌يابي به توان بازدارندگي و جلوگيري از هرگونه اقدام آمريکا در آغاز جنگي ديگر عليه پيونگ‌يانگ است. هدفي که به نظر مي‌رسد رهبران کره شمالي توانسته‌اند تا حدودي به آن دست پيدا کنند؛ هرچند دشمني‌هاي آمريکا با کره شمالي تمامي ندارد.
آمريکا طي سال‌هاي بعد از جنگ کره نيز با همکاري ناتو جنگ‌هاي ديگري را به راه انداخته که موجب مرگ ميليون‌ها غيرنظامي ديگر شده است. اين در حالي است که واشينگتن با قدرت رسانه‌اي خود هم‌چنان در چشم افراد ناآگاه در سطح جهان «پاسدار دموکراسي و صلح جهاني» تلقي مي‌شود. عجيب‌تر اين‌که سال 2011 زماني که کيم جونگ‌ايل رهبر سابق کره شمالي فوت کرد، از اظهارات هيلاري کلينتون وزير خارجه وقت آمريکا در واکنش به اين رويداد هم در قالب نقش آمريکا در «برقراري صلح جهاني» تعبير شد.
کلينتون پس از شنيدن خبر مرگ کيم جونگ‌ايل «رهبر جديد کره شمالي را به استقبال از «مسير صلح» دعوت کرد» و گفت: «ما عميقاً نسبت به رفاه مردم کره شمالي نگران هستيم و دعاهايمان را در اين برهه دشوار، بدرقه راه آن‌ها مي‌کنيم.» پس از اين ژست رياکارانه، نه تنها هيچ‌کس از هيلاري کلينتون نپرسيد درباره مردمي که دولتش 30 درصد از آن‌ها را قتل‌عام کرده چه نگراني‌هايي ممکن است داشته باشد، بلکه وزارت خارجه آمريکا هم با عجله هرگونه اتهام مبني بر وجود دوستي ميان واشينگتن و مردم کره شمالي را رد کرد.
مرورگر شما از ويدئو پشتيباني نمي‌کند.
فايل آن‌را از اينجا دانلود کنيد: video/mp4
نظر کارشناس آمريکايي درباره نحوه مقابله ترامپ با اولين بحران امنيت ملي در دولتش

سخن‌گوي اين وزارت‌خانه تصريح کرد که اظهارات کلينتون از سر «هم‌دردي و ابراز تسليت» نبوده، بلکه با هدف بيان «اميدها و انتظارات ما از رژيم جديد» در اين کشور بيان شده است. اين موضع‌گيري به خوبي نشان مي‌دهد که دولت آمريکا هنوز هم سر سازش با حکومت يا مردم کره شمالي را ندارد، بلکه صرفاً از روش جنگ نظامي با کره شمالي نااميد شده و به استفاده از سناريوي «دموکراتيزه» کردن و «تغيير رژيم» تحت عنوان جعلي «مسئوليت محافظت[9]» (وظيفه همه دولت‌هاي جهان، طبق توافق سال 2005 در سازمان ملل، در جلوگيري از نسل‌کشي، جرائم جنگي، پاک‌سازي نژادي و جنايت عليه بشريت) روي آورده است.

آيا جنگ هسته‌اي ميان آمريکا و کره شمالي اتفاق مي‌افتد؟
کارشناسان آمريکايي، بحران کنوني ميان کشورشان با کره شمالي را اولين بحران جدي امنيت ملي در دولت ترامپ مي‌دانند و معتقدند رئيس‌جمهور جديد آمريکا در واکنش به اين بحران، اين کشور را در آستانه جنگي هسته‌اي با کره شمالي قرار داده است. البته هنوز هيچ چيز مشخص نيست و بايد منتظر ماند و ديد آيا «گنده‌گويي‌هاي» ترامپ با هدف وادار کردن کيم جونگ‌اون به آمدن پاي ميز مذاکره است يا واقعاً نشان از آمادگي آمريکا براي آغاز جنگي دارد که مي‌تواند «کثيف‌ترين» جنگ تاريخ لقب بگيرد.
شواهد نشان مي‌دهد که مقامات کره شمالي اظهارات ترامپ را از نوع دوم مي‌دانند، چراکه کشورشان اکنون تهديد کرده که طي چند روز آينده به جزيره «گوام» که خاک آمريکا محسوب مي‌شود، حمله خواهد کرد. اين تهديد آن‌قدر جدي است که رسانه‌هاي کره شمالي از آماده شدن نقشه‌هاي اين حمله هم خبر داده‌اند و از آن‌جايي که رسانه‌هاي کره شمالي قدرت آن را ندارند که مانند رسانه‌هاي آمريکايي موضع اين کشور را در دنيا تبليغ کنند، اصلاً بعيد نيست که کيم جونگ‌اون تصميم گرفته باشد با حمله به گوام پيام خود را از طريق رسانه‌هاي آمريکايي به دنيا مخابره کند.
مرورگر شما از ويدئو پشتيباني نمي‌کند.
فايل آن‌را از اينجا دانلود کنيد: video/mp4
گزارش واشينگتن‌پست درباره دست‌يابي کره شمالي به موشک‌هاي هسته‌اي با ظرفيت هدف قرار دادن خاک آمريکا

تهديد به آغاز جنگ، يک‌طرفه هم نيست و چنان‌که پيش‌تر هم اشاره شد، رسانه‌هاي آمريکايي هم با انتشار گزارش‌هاي متعدد درباره دست‌يابي کره شمالي به ظرفيت‌هاي لازم براي هدف قرار دادن خاک آمريکا با کلاهک‌هاي هسته‌اي، به نظر مي‌رسد دارند زمينه را براي اقدام نظامي عليه پيونگ‌يانگ آماده مي‌کنند. برخي کارشناسان آمريکايي اين فضاسازي رسانه‌اي را يادآور مقدمه‌چيني جورج بوش پسر براي حمله به عراق و نشانه‌اي خطرناک از آغاز جنگي ديگر به دست واشينگتن دانسته‌اند[10].
اين کارشناسان عقيده دارند که هم‌جهت شدن اهداف جنگ‌طلبان در آمريکا با منافع برخي هم‌پيمانان آمريکا در منطقه، از جمله ژاپن، مي‌تواند منجر به اتخاذ تصميم ناعاقلانه جنگ با کره شمالي توسط دونالد ترامپ شود. بر اين اساس، اگر طي روزهاي آينده شاهد يک عمليات «پرچم دروغين» (مانند حمله‌اي ساختگي عليه يک موضع در خاک آمريکا توسط بازيگري غير از کره شمالي) و انداختن تقصير آن به گردن کره شمالي باشيم، وقوع جنگ ميان دو کشور تقريباً قطعي است.



[1] North Korea now making missile-ready nuclear weapons, U.S. analysts say Link

[2] Trump says U.S. nuclear arsenal stronger than ever Link

[3] Trump says North Korea will feel `fire and fury like the world has never seen` if it continues threats Link

[4] Andrew Bacevich: Trump`s Handling of N. Korea, His First National Security Crisis, is Very Troubling Link

[5] Trump laid out his strategy for North Korea…in 1999 (VIDEO) Link

[6] Mattis tells North Korea: if you take on the US you will lose Link

[7] North Korea versus the United States: Who are the Demons? North Korea Lost 30% of Its Population as a Result of US Bombings in the 1950s Link

[8] North Korea: The Grand Deception Revealed Link

[9] Responsibility to protect Link

[10] “North Korea”: Fire, Fury and Fear Link


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۷۹۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایمز: ترام طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد

یک روزنامه انگلیسی نوشت دونالد ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین به صورت مسالمت‌آمیز طرح مفصلی دارد، اما تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آن را ارائه نخواهد کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه تایمز مدعی شد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا طرحی مفصل برای حل مسالمت‌آمیز مناقشه اوکراین دارد؛ اما قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا آن را ارائه نخواهد کرد.

یک منبع نزدیک به ترامپ که نخواست نامش فاش شود، به روزنامه تایمز گفت: (ترامپ) یک طرح دارد اما نمی‌خواهد درباره آن با شبکه‌های خبری صحبت کند، چون در آن صورت دیگر نمی‌تواند از آن استفاده کند.

به گفته این منبع، ترامپ قصد دارد برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، پایان بخشیدن به جنگ اوکراین را در فهرست وعده‌های اصلی خود قرار دهد.

این گزارش در حالی منتشر شده که ترامپ بارها گفته است در صورت پیروزی در انتخابات می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن این جنگ را تمام کند. او همچنین در اواخر ماه میلادی گذشته گفت در صورت پیروزی در انتخابات تنها زمانی حاضر به حمایت از اوکراین خواهد شد که اروپا هم در این حمایت شریک باشد.

این روزنامه همچنین به نقل از منابع آگاه نوشت ترامپ قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات حداقل بودجه نظامی لازم برای کشورهای عضو ناتو را از ۲ درصد به سه درصد افزایش دهد.

منابع نزدیک به ترامپ باور دارند به نظر می‌رسد ترامپ این ایده را در پی گفت‌وگو با «آندژی دودا»، رئیس‌جمهور لهستان پرورده باشد. دودا نیز پیش‌تر خواستار افزایش چشمگیر در بودجه دفاعی ناتو شده بود و انتظار می‌رود در اجلاس آتی سران ناتو آن را مطرح کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • تایمز: ترام طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • ورود موج بارشی جدید به کشور/ بارش باران در این ۱۱ استان شروع می‌شود
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند
  • نخستین آزمون رانندگی و اولین تهرانی که تصدیق رانندگی گرفت
  • رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/ صادرات۴میلیاردی دلار نفت
  • رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/صادرات۴میلیاردی دلار نفت
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳