Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اپل براي توليد محصولات خود با کمپاني‌هاي بزرگي مانند «فاکس‌کان» قرارداد دارد، اما شرايط کار براي کارگران اين کمپاني‌ها آن‌قدر سخت است که بسياري از آن‌ها دست به خودکشي مي‌زنند.
سرويس جهان مشرق - اپل بزرگ‌ترين کمپاني فعال در زمينه فناوري اطلاعات[1] و (بعد از سامسونگ) دومين توليدکننده بزرگ گوشي‌هاي همراه در جهان است[2].

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين کمپاني اوايل سال 2015 موفق شد رکورد جديدي را به عنوان اولين کمپاني آمريکايي ثبت کند که بيش از 700 ميليارد دلار قيمت‌گذاري شده است[3]. اپل 116 هزار کارمند تمام وقت و حدود 500 فروشگاه در 22 کشور جهان دارد. اين غول آمريکايي حوزه فناوري اطلاعات، طي سال مالي 2016 درآمد سالانه‌اي معادل 215 ميليارد دلار داشت و تا کنون بارها و بارها عنوان «ارزشمندترين برند دنيا» را به خود اختصاص داده است. تخمين زده مي‌شود در حال حاضر بيش از يک ميليارد محصول اپل در سراسر دنيا در دست کاربران باشد.
دفتر مرکزي اپل در کاپرتينو کاليفرنيا، بزرگ‌ترين کمپاني فناوري اطلاعات و ارزشمندترين برند دنيا
کارخانه‌اي که شبکه تلويزيوني، ايستگاه آتش‌نشاني و بيمارستان خودش را دارد
اگرچه کمپاني اپل و محصولات آن از محبوبيت بي‌اندازه‌اي ميان کاربران برخوردارند، اما برخي از سياست‌هاي اين کمپاني نيز به شدت مورد انتقاد کارشناسان و فعالان حقوق مدني در دنيا هستند. به عنوان مثال، اپل براي توليد قطعات و محصولات خود به شرکت‌هاي خارج از آمريکا متوسل مي‌شود تا هزينه‌هاي توليد خود را پايين بياورد. يکي از اين شرکت‌ها، «هون هاي پريسيژن ايندستري» است که با نام تجاري «فاکس‌کان[4]» فعاليت مي‌کند.
اين کمپاني تايواني، از بزرگ‌ترين توليدکنندگان قطعات و محصولات الکترونيک در دنياست و با کمپاني‌هاي شناخته‌شده‌اي مانند اپل، گوگل، مايکروسافت، اينتل، نوکيا، سوني، موتورولا، دِل، اِيسر، هيولت‌پکرد (اچ‌پي)، هوآوي، بلک‌بري، آمازون، توشيبا، شيائومي و غيره قرارداد (داشته يا) دارد و محصولاتي نظير آيفون، آيپد، آيپاد، ايکس‌باکس و پلي‌استيشن را براي اين کمپاني‌ها توليد مي‌کند. آمار کلي نشان مي‌دهد فاکس‌کان به تنهايي حدود 40 درصد از محصولات الکترونيک دنيا را توليد مي‌نمايد.
دست‌مزدهاي پايين و بازدهي بالا در ميان کارگران چيني موجب شده تا فاکس‌کان در اين کشور 12 کارخانه در 9 شهر مختلف داشته باشد؛ اگرچه اين تعداد، بيش از تعداد کارخانه‌هاي فاکس‌کان در هر کشور ديگري است، اما اين کمپاني قصد دارد کارخانه‌هاي بيش‌تري را هم در چين افتتاح کند. بزرگ‌ترين کارخانه فاکس‌کان در دنيا «پارک علم و فناوري لانگهوا[5]» نام دارد که در منطقه لانگهوا در شهر شنژن واقع است.
اين مجموعه که بيش‌تر آن را با نام «شهر فاکس‌کان» مي‌شناسند، با مساحتي حدود 3 کيلومتر مربع، شامل 15 کارخانه[6]، خوابگاه کارگران، 4 استخر، يک ايستگاه آتش‌نشاني مستقل، و يک شبکه تلويزيوني مجزا به نام «فاکس‌کان تي‌وي» است. هم‌چنين امکاناتي نظير سوپرمارکت، بانک، رستوران، کتاب‌خانه و بيمارستان نيز در داخل اين مجموعه تعبيه شده است. از ميان حدود 1/3 ميليون تا 1/5 ميليون کارگر کمپاني فاکس‌کان، تعداد کارگران شاغل در «شهر فاکس‌کان» عمدتاً بين 230 هزار[7] تا 450 هزار نفر[8] بيان مي‌شود.
مرورگر شما از ويدئو پشتيباني نمي‌کند.
فايل آن‌را از اينجا دانلود کنيد: video/mp4
تصاوير منتشرشده از کارخانه فاکس‌کان، جايي که کارگرانش به خاطر حقوق کم رو به خودکشي مي‌آورند
مرورگر شما از ويدئو پشتيباني نمي‌کند.
فايل آن‌را از اينجا دانلود کنيد: video/mp4
اين کارگران فاکس‌کان، به‌رغم ساخت صدها آيپد در روز، تا کنون يک آيپد کامل و قابل‌استفاده را از نزديک نديده‌اند
به ازاي ساخت هر گوشي آيفون چند کارگر خودکشي مي‌کنند؟
«خودکشي‌هاي فاکس‌کان[9]» عبارتي است که براي توصيف خودکشي‌هاي متعدد در ميان کارگران فاکس‌کان به کار مي‌رود[10]. اکثر اين خودکشي‌ها به علت حقوق ناچيز و شرايط وخيم کاري[11] (گاهاً 14 ساعت کار در روز، هفت روز هفته[12]) در «شهر فاکس‌کان[13]» رخ مي‌دهند. سال 2007 يکي از کارگران 19 ساله اين مجموعه در دست‌شويي محل کارش خود را حلق‌آويز زد. سال 2009، يک کارگر 25 ساله بعد از آن‌که يک نمونه اوليه آيفون 4 را گم کرد (و طبق برخي گزارش‌ها کارمندان فاکس‌کان او را مورد ضرب و جرح قرار دادند و خانه او را تفتيش کردند)، از طبقه دوازدهم يک آپارتمان خود را پايين انداخت[14].
بر اساس اخباري که از اين شهر به بيرون درز مي‌کند، اوج خودکشي‌ها مربوط به سال 2010 بود[15]. در اين سال حدود 18 کارگر فاکس‌کان (14 مرد و 4 زن 17 تا 28 ساله) اقدام به خودکشي کردند و از اين تعداد، دست‌کم 14 نفر جان خود را از دست دادند. يکي از اين افراد از کمر به پايين فلج شد و سرنوشت برخي از آن‌ها نيز هم‌چنان نامعلوم است. اکثر اين کارگران خود را از ساختمان‌هاي بلند در «شهر فاکس‌کان» به پايين پرت کردند و اين کار به نوعي سنت ميان کارگران فاکس‌کان تبديل شد که بعدها براي اعتراض به حقوق و شرايط کاري خود، روي سقف ساختمان‌هاي بلند «شهر فاکس‌کان» تجمع و کارفرمايان خود را تهديد به خودکشي دسته‌جمعي کردند.
خودکشي‌ها سال 2011 با 4 مورد ديگر (2 مرد و 2 زن 20 تا 25 ساله)، سال 2012 با خودکشي يک مرد 23 ساله، سال 2013 با خودکشي يک مرد 24 ساله و يک زن 23 ساله، و سال 2016 با خودکشي يک مرد 31 ساله ادامه پيدا کرد. بعد از خودکشي‌هاي سال 2010، برخي مشتريان فاکس‌کان از جمله اپل اقدام به بررسي مستقل موضوع کردند، اما حاضر به تعليق يا لغو همکاري با فاکس‌کان نشدند.
در سوي ديگر، «تري گو» بنيان‌گذار و مديرعامل فاکس‌کان در کنار افزايش حقوق[16] کارگران «شهر فاکس‌کان»، اقداماتي را در واکنش به اين خودکشي‌ها صورت داد[17] که از جمله آن‌ها نصب توري‌هاي ضدخودکشي[18] در زير ساختمان‌هاي بلند، دعوت از راهب‌هاي بودايي براي برگزاري مراسم‌هاي دعا در کارخانه، و البته گرفتن «تعهدنامه عدم خودکشي[19]» از کارگران و وادار کردن آن‌ها به امضاي سندي مبني بر عدم شکايت خودشان يا بازماندگانشان در صورت وقوع مرگ، آسيب به خود، يا خودکشي «غيرمنتظره» بود.
کارگران فاکس‌کان مجبورند در اتاق‌هاي کوچک و 12 نفره با حداقل امکانات زندگي کنند
نمونه‌اي از توري‌هاي ضدخودکشي که در کارخانه فاکس‌کان تعبيه شده است
کودکاني که آيفون‌هاي گران‌قيمت شما را مي‌سازند
کارشناسان و صاحب‌نظران، خودکشي‌هاي فاکس‌کان را بدترين رسوايي اپل در تاريخ اين کمپاني مي‌دانند[20]، اما اين تنها رسوايي اپل طي سال‌هاي اخير نبوده است. بعد از اين رسوايي، اپل تحقيقات درباره کمپاني‌هاي طرف قرارداد خود را جدي‌تر گرفت[21] و در بررسي‌هاي خود متوجه شد صدها نفر از حدود 1/5 ميليون کارگري که در توليد محصولات اپل نقش دارند، کودکان کار هستند. اين کمپاني طي بررسي‌هاي خود در سال 2012 متوجه شد تنها 11 کارخانه طرف قراردادش مجموعاً 176 کودک زير 16 سال را به خدمت گرفته‌اند. از اين تعداد 74 نفر تنها در يک کارخانه کار مي‌کردند. هم‌چنين سال 2010 نيز اپل 91 مورد کودک کار را در کارخانه‌هاي طرف قرارداد خود پيدا کرده بود که 42 نفر از آن‌ها تنها در يک کارخانه مشغول کار بودند؛ اين سال همان سالي بود که کارگران فاکس‌کان دست به خودکشي زدند.
اپل بين سال‌هاي 2006 تا 2016 مجموعاً 361 مورد استخدام کودکان کار را در کارخانه‌هاي طرف قرارداد خود پيدا کرده است. البته اين آمار از سال 2013 تا کنون رو به کاهش بوده است به طوري که بين سال‌هاي 2013 تا 2016 به ترتيب 23، 16، 3 و 1 کودک کار در کارخانه‌هاي مورد بررسي اپل استخدام بوده‌اند. در عين حال، بايد توجه داشت که اين تعداد صرفاً در کارخانه‌هايي پيدا شده‌اند که اپل تا کنون درباره آن‌ها تحقيق کرده است و تعداد کودکان کار در تمام کارخانه‌هايي که اپل با آن‌ها قرارداد دارد ممکن است بيش از اين ارقام باشد.
اما وقتي اپل متوجه شود کارخانه‌اي کودکان زير 16 سال را به خدمت گرفته است چه واکنشي نشان مي‌دهد؟ گفته مي‌شود مديران اپل از سال 2010 به اين سو، استخدام‌کنندگان کودکان کار را وادار مي‌کنند تا نه تنها اين کودکان را به خانواده خود برگردانند و هزينه تحصيل آن‌ها را بپردازند، بلکه تا زماني که اين کودکان به سن قانوني مي‌رسند، هم‌چنان حقوق ماهيانه آن‌ها را نيز پرداخت کنند تا اين کودکان انگيزه‌اي براي برگشتن سر کار نداشته باشند[22]. اپل تمام تلاش خود را هم مي‌کند تا مطمئن شود کودکان کار در کارخانه‌هاي طرف قرارداد با اين کمپاني اين روند بازگشت به مدرسه را طي مي‌کنند و بعد از رسيدن به سن قانوني نيز، هم‌چنان فرصت شغلي قبلي براي آن‌ها فراهم است.
با وجود اين تلاش‌ها، بررسي‌ها نشان مي‌دهد باز هم نتايج اعلامي اپل حاصل نشده است[23]. طبق آخرين آمار و ارقام، از ميان کودکاني که در کارخانه‌هاي طرف قرارداد با اپل و دو کمپاني ديگر مشغول به کار بوده‌اند، تنها 34 درصد در سال 2011 فرصت حضور در طرح بازگشت به مدرسه را پيدا کرده‌اند. اين آمار بين سال‌هاي 2006 تا 2010 حتي از اين رقم هم بسيار کم‌تر، و تنها اندکي بيش از 18 درصد بوده است.
بسياري از کارگران فاکس‌کان کودکان زير 16 سال هستند
مرورگر شما از ويدئو پشتيباني نمي‌کند.
فايل آن‌را از اينجا دانلود کنيد: video/mp4
شرايط کار دشوار و خستگي مفرط در کارخانه «پگاترون»
کودکان کار و دختران باردار، اتاق‌هاي 12 نفره و حمام‌هاي 20 نفره
يکي ديگر از کمپاني‌هاي بزرگي که اپل ساخت قطعات و محصولات خود را به آن مي‌سپارد، «پگاترون[24]» است. اين کمپاني که مايکروسافت، دِل و اچ‌پي هم با آن قرارداد دارند، دقيقاً مانند فاکس‌کان، يک کمپاني تايواني است که کارخانه‌هايي در کشورهاي مختلف دنيا از جمله چين دارد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد يکي از کارخانه‌هاي پگاترون واقع در حومه شانگهاي، که بعد از «شهر فاکس‌کان» دومين کارخانه بزرگ تأمين قطعات و محصولات اپل در چين است، برخورد بهتري از فاکس‌کان با کارگران خود ندارد[25].
خبرنگاراني که تحت پوشش کارگر وارد اين کارخانه شده‌اند گزارش مي‌کنند[26] که کودکان کار و دختران باردار در اين کارخانه هفته‌اي 66 ساعت کار مي‌کنند (در حالي که حداکثر ساعات قانوني کار در چين در هر هفته 49 ساعت است) و مجبورند پاي برگه‌هايي را امضا کنند که ساعات حضور آن‌ها در کارخانه را کم‌تر نشان مي‌دهد. يکي از اين خبرنگاران گزارش مي‌کند که برخي کارگران را وادار کرده‌اند 18 روز پشت سر هم در کارخانه کار کنند، بدون آن‌که (بعضاً به‌رغم درخواست‌هاي مکرر) بتوانند حتي يک روز را استراحت کنند[27]. طي ماه مارس سال 2016 (دوران اوج توليد آيفون 6) بيش از 62 درصد از کارگران اين کارخانه بيش از 100 ساعت اضافه‌کاري کرده‌اند[28].
بسياري از اين کارگران هنگام شيفت‌هاي 12 ساعته (که گاهاً تا 16 ساعت هم تمديد مي‌شود)، از شدت خستگي به خواب فرو مي‌روند و روي دستگاه‌هاي خط توليد مي‌افتند. اضافه‌کاري تقريباً براي همه کارگران در اين کارخانه اجباري است و کارگران مجبورند بدون دريافت هيچ حقوقي، در جلسات کاري‌اي شرکت کنند که بايد به ازاي آن‌ها هزينه‌اي به کارگران پرداخت شود. در بسياري از اين جلسات (که عموماً سه بار در روز برگزار مي‌شوند) کارگران بايد 20 دقيقه شعارهايي مانند «کيفيت، انضباط، اتحاد. من بهترين هستم! سخت کار مي‌کنم!» سر بدهند و کف بزنند، يا به حالت خبردار نظامي بايستند و به خاطر عدم موفقيت در رسيدن به اهداف مدنظر کارخانه (مثلاً مونتاژ 600 قاب آيپد در روز) سرزنش شوند.
کارگران چيني اپل ايستاده‌اند تا سرشماري شوند
سالن غذاخوري کارگران پگاترون
مرورگر شما از ويدئو پشتيباني نمي‌کند.
فايل آن‌را از اينجا دانلود کنيد: video/mp4
تصاويري از وضعيت خوابگاه‌هاي پگاترون که بيش‌تر به زندان شباهت دارند
شرايط کاري در کارخانه[29]، به هيچ‌يک از کارگران اجازه نمي‌دهد با نفر کناري خود صحبت کند، از روي صندلي کار بلند شود، غذا بخورد يا آب بنوشد، دست‌شويي برود يا به گوشي همراه خود نگاه کند. حتي اگر يک کارگر بتواند زودتر از پايان شيفت کاري خود کارش را تمام کند، بايد تا پايان شيفتش جزوه‌هاي «دستورالعمل کارگران» را مطالعه نمايد. کارگران، صبحانه و ناهار را بايد با هزينه شخصي از درون کارخانه تهيه کنند و شام نيز عملاً همان ناهار است که دوباره گرم شده است. اتفاقاً همان توري‌هاي ضدخودکشي به سبک شهر فاکس‌کان در اين‌جا هم خودنمايي مي‌کنند[30].
شرايط زندگي کارگران پگاترون در خوابگاه‌هايشان هم بسيار شبيه به ساکنان «شهر فاکس‌کان» است. هر يک از کارگران نه تنها مجبور است در اتاق‌هاي فوق‌العاده کوچک با 11 نفر ديگر زندگي کند، بلکه بايد براي زندگي در اين شرايط، ماهيانه بيش از 21 دلار (از حقوق 330 دلاري خود را) بپردازد[31]. اين در حالي است که کارگران بايد بعد از شيفت‌هاي طولاني، در سالن‌هاي بزرگ و کپک‌زده و بعضاً 20 نفر هم‌زمان با هم دوش بگيرند، چون در اين خوابگاه خبري از حمام انفرادي نيست. هم‌چنين دست‌شويي‌هاي خوابگاه نيز صرفاً اتاقک‌هايي هستند که مسير فاضلاب از کف آن‌ها عبور مي‌کند و حتي در يا شير آب هم براي آن‌ها تعبيه نشده است. اين‌ها برگرفته از گزارشي است که رسانه‌ها بعد از تعطيلي يکي از اين‌خوابگاه‌ها (به دليل کاهش سفارش‌هاي اپل و عدم نياز به کارگران ساکن در آن) تهيه شده است.
کارگران پگاترون مجبور بوده‌اند در اين‌جا حمام کنند
دست‌شويي‌هاي کارگران پگاترون، بدون سنگ، آب يا حتي دري که بتوان آن را بست
دست‌شويي‌هاي کارگران پگاترون صرفاً اتاقک‌هايي هستند که مسير فاضلاب از کف آن‌ها عبور مي‌کند
آيا اپل کارگران چيني را حيوان مي‌داند؟
انتظاراتي که کارشناسان و ناظران حقوق مدني از اپل دارند در قالب مفهوم «نظارت بر زنجيره تأمين» مطرح مي‌شود و به اين معناست که کمپاني‌هاي غول‌پيکري نظير اپل که ساخت بسياري از قطعات و محصولات خود را برون‌سپاري مي‌کنند، موظف هستند بر روند ساخت اين قطعات و محصولات نظارت داشته باشند. ممکن است بيش از 10 کارخانه مختلف به صورت يک زنجيره در ساختن يک گوشي آيفون نقش داشته باشند و اپل وظيفه دارد بر تمام حلقه‌هاي اين زنجيره نظارت داشته باشد تا مانع از نقض قوانين و زير پا گذاشتن حقوق مدني کارگران در آن‌ها شود.
تحقيقات نشان مي‌دهد مواد اوليه‌اي که اپل در حلقه‌هاي اوليه زنجيره تأمين خود از آن‌ها استفاده مي‌کند نيز در شرايطي استخراج مي‌شوند که با قوانين حقوق مدني در تناقض است. به عنوان مثال، جزيره «بانکا» در کشور اندونزي يکي از نقاطي است که قلع از آن استخراج و به تأمين‌کنندگان مواد اوليه طرف قرارداد با اپل فروخته مي‌شود. يکي از کارکنان معادن قلع اندونزي کودکي 12 ساله به نام «ريانتو» است که در کنار چندين کودک ديگر در شرايطي فوق‌العاده خطرناک و با دستان خالي از دل اين معادن، سنگ قلع استخراج مي‌کند.
«تيم کوک» مديرعامل اپل طي بازديدش از کارخانه فاکس‌کان
«تري گو» بنيان‌گذار و مديرعامل فاکس‌کان، کارگران اين شرکت را «حيوان» مي‌داند
«ريانتو» معدنچي 12 ساله‌اي که براي تأمين مواد اوليه ساخت آيفون به دل معادن قلع مي‌رود
مرورگر شما از ويدئو پشتيباني نمي‌کند.
فايل آن‌را از اينجا دانلود کنيد: video/mp4
اين فرد تحت پوشش کارگر به کارخانه پگاترون رفته و تجربيات خود را به اشتراک گذاشته است
نتيجه‌گيري
آن‌چه در اين گزارش به آن پرداخته شد، شواهدي از پيش‌رفت فناوري‌هاي امروزي براي استفاده عده‌اي از مردم، به قيمت گرفته شدن جان ساير انسان‌ها بود. «استيو جابز» که يک سال پيش از فوتش، به خاطر همکاري با فاکس‌کان با سيل انتقادات مواجه شد، شايد نابغه‌اي تکرارنشدني در تاريخ فناوري اطلاعات دنيا باشد، اما چرا حاضر نشد ارتباط تجاري خود با «تري گو» را قطع کند؟ آيا مي‌توان گفت عقايد هر دوي اين افراد درباره ارزش جان انسان‌ها يکي بوده است؟ آيا «تيم کوک» هم همين عقيده را دارد؟
«تري گو» اوايل سال 2012 ميلادي ضمن برگزاري مراسمي در باغ‌وحش شهر تايپه (پايتخت تايوان) و دعوت از «چين شيه‌چين» مدير اين باغ‌وحش براي سخنراني در جمع مديران ارشد فاکس‌کان، مديران کمپاني خود را به درس گرفتن از شيوه مديريت «چين» تشويق کرد و در اظهاراتي عجيب گفت: «هون هاي [فاکس‌کان] بيش از يک ميليون نيروي کار در سراسر دنيا دارد و از آن‌جايي که انسان‌ها هم حيوان هستند، مديريت يک ميليون حيوان، سر من را به درد مي‌آورد[32]!»
[1] Global 500 Link
[2] Gartner Says Five of Top 10 Worldwide Mobile Phone Vendors Increased Sales in Second Quarter of 2016 Link
[3] Apple Inc. Link
[4] Foxconn Link
[5] Longhua Science and Technology Park Link
[6] Light and death Link
[7] How the U.S. Lost Out on iPhone Work Link
[8] Foxconn plans to increase China workforce to 1.3 million Link
[9] Foxconn suicides Link
[10] Apple factories accused of exploiting Chinese workers Link
[11] The real price of an Apple iPhone: Foxconn workers reveal life of hell inside the iPhone factory Link
[12] Latest Foxconn Worker Deaths Build Case For Apple To Move Operations From China Link
[13] Life Inside Foxconn’s Facility in Shenzhen Link
[14] IPhone Maker in China Is Under Fire After a Suicide Link
[15] Inside Foxconn`s suicide factory Link
[16] Foxconn to raise wages again at China plant Link
[17] China tech campus in damage control after suicides Link
[18] Foxconn Rallies Workers, Leaves Suicide Nets in Place (Updated) Link
[19] Chinese factory asks for `no suicide` vow Link
[20] What happens when Apple finds a child making your iPhone Link
[21] Supplier Responsibility Link
[22] What happens when Apple finds a child making your iPhone Link
[23] Finding the Sweet Spot: Smarter Ethical Trade that Delivers More for All Download
[24] Pegatron Link
[25] Apple`s unkept promises: Cheap iPhones come at high costs to Chinese workers Download
[26] A Day In The Life Of An iPhone Factory Worker Link
[27] Apple `failing to protect Chinese factory workers` Link
[28] Apple is under fire for “excessive overtime” and illegal working conditions in another Chinese factory Link
[29] Inside One of the World’s Most Secretive iPhone Factories Link
[30] Inside secretive iPhone factory with safety nets `to stop workers killing themselves` Link
[31] EXCLUSIVE: Inside the eerie deserted dorms where Apple iPhone workers lived eight to a room, showered in groups of 20 and even PAID for the privilege Link
[32] Terry Gou: Managing “1m animals” [updated with Foxconn statement] Link

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۰۴۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جان باختن یک کارگر معدن در استان کرمان

   

به گزارش خبرگزاری صداو سیمای مرکز کرمان ،مرتضی اکبری مسؤل شورای کارگری معدن هشونی از فوت یکی از کارگران این معدن خبر داد.
اکبری افزود:روز گذشته در پی حادثه‌ای در معدن هشونی شرکت زغال سنگ بر اثر حادثه‌ای، دست یکی از کارگران در نوار نقاله گیر می‌کند و کارگر رو درگیر میکند ومتاسفانه دست این کارگر جدا میشه و به علت خون ریزی شدید این کارگر قبل از انتقال به مراکز درمانی جان خود رو از دست می‌دهد.

وی افزود:این کارگر معدن به نام عبدالله اسماعیلی ۴۱ ساله با سابقه کاری ۱۸ ساله، متاهل ودارای ۲ فرزند وساکن روستای جور کوهبنان بود که متاسفانه در این حادثه جان خود را از دست داد.

گفته می‌شود علت این حادثه از سوی کارشناسان و مراجع مربوطه در دست بررسی است.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) فیلمی از یک کارگر باربری شبکه‌های اجتماعی را تسخیر کرد
  • جان باختن یک کارگر معدن در استان کرمان
  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد
  • حمایت‌ های بانک رفاه کارگران از ساخت مسکن کارگری شتاب می‌ گیرد
  • تقدیر از کارگران نمونه خرمشهر
  • بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود
  • گردش دوباره چرخ کارخانه ذوب آهن اسدآباد درخواست کارگران شد
  • کارگران نساجی بروجرد در انتظار حل مشکلات کارخانه
  • کارگران نساجی بروجرد در انتظار حل مسائل کارخانه
  • خراسان جنوبی/کارگران، فعالان عرصه اقتصاد و تولید